Screw cancer – Arvid Nilsson

Screw cancer

Arvet efter Arvid

1953 startade vår grundare Arvid Nilsson en fond för att stötta kampen mot cancer och hjärtsjukdomar. Vi är mycket stolta över detta och det är en självklarhet för oss att fortsätta i Arvids fotspår. För några år sedan föddes idén att starta insamlingen Screw Cancer. Tillsammans med Göteborgsbaserade designduon Lundbladbaldal skapades ett armband med tydlig koppling till kärnan och hjärtat av Arvid Nilsson. Intäkterna från försäljningen av dessa armband går direkt till barncanceravdelningar på sjukhus i Sverige, Norge och Danmark.

Hjälp oss att hjälpa

Vill du beställa ett armband? Skicka ett mail till screwcancer@arvidnilsson.com där du anger:

Namn
Leveransadress
Storlek (Small 20 cm, Medium 21,5 cm, Large 23 cm, X-Large 24,5 cm)
Typ av armbandskit (se bilder ovan)
Ditt mobilnummer samt din mailadress

Frakt tillkommer med 66kr på varje beställning. När vi mottagit din beställning får du ett bekräftelsemail. Vi ber dig då Swisha 266 kr till 12300 78485. Därefter skickas ditt armband.

Barn i fokus

I december varje år tar vi kontakt med barncanceravdelningar på sjukhus i Norge, Sverige och Danmark. Vi frågar vad de behöver till avdelningen och gör sedan inköp efter deras önskemål. Det kan vara allt från gosedjur till tv-spel, till cyklar och radiostyrda bilar. Helt enkelt något de inlagda barnen på avdelningen har nytta av.

Den totala inköpssumman per år och avdelning är beroende av hur många armband vi säljer men hittills har den aldrig understigit 10.000 sek.

Tipsa oss!

Har du eller någon du känner kontakt med en barncanceravdelning som vill ta del av vårt bidrag? Skicka ett mail till screwcancer@arvidnilsson.com så hör vi av oss.

Design och egen tillverkning

Våra armband är designade av Sandra Lundblad & Carolina Baldal, två talangfulla smyckesdesigners från Göteborg. På uppdrag av Arvid Nilsson fick de fria händer att skapa ett armband baserat på produkter i vårt befintliga sortiment.