Arvid Nilsson Miljöbox

Arvid Nilsson Miljöbox

Vattentålig och bättre för miljön!

Vi tar upp kampen mot plasten

Plast är ett av vår tids största miljöproblem och bara från förpackningar kommer 78 miljoner ton plastavfall varje år! En siffra vi på Arvid Nilsson inte vill bidra till. Därför har vi valt att fasa ut plastförpackningar och istället har vi tagit fram en vattentålig och återvinningsbar förpackning i kartong. Funktionen är likvärdig med plast, men ur ett hållbarhetsperspektiv är Miljöboxen så mycket bättre

Vi vill ta vårt miljöansvar och samtidigt göra något som ingen annan i branschen gjort innan oss. Det var så idén om att ta fram en återvinningsbar och vattentålig förpackning i kartong föddes.

Annika Folkesson CEO på Arvid Nilsson.

En del av vårt miljöansvar

Byggmarknaden efterfrågar idag en förpackning som tål vatten, fukt och kyla. Vi vill självklart möta dessa behov men inte genom att erbjuda plastförpackningar som enda alternativ. Därför bestämde vi oss för att blicka framåt mot en ny lösning.

Tillsammans med samarbetspartners i förpackningsbranschen tog vi fram en miljövänlig förpackning som viks, limmas, packas och stängs av en maskin på vår anläggning i Kungälv. Vi kallar den Arvid Nilsson Miljöbox.

En vatten-och temperaturtålig förpackning i kartong, funkar det?

Miljöboxen är helt och hållet tillverkad i kartong framtagen från den svenska skogsindustrin. Den unika  konstruktionen gör att vatten och fukt inte kan tränga in i kartongen.

En laminerad yta gör förpackningen vattentålig men samtidigt återvinningsbar som pappersförpackning. Miljöboxen är återförslutningsbar och tålig för alla väderlekar i minst en vecka.

Dessutom är den lätt att komprimera när den är färdiganvänd, och tar därför betydligt mindre plats på byggarbetsplatsen än en färdiganvänd plastförpackning.

Arvid Nilsson Miljöbox

Viktigt arbete för ett plastfritt hav

Som stödföretag till Naturskyddsföreningen är vi med och bidrar till deras arbete för natur och miljö. Vi har valt att stötta arbetsområdet Hav och vatten och stöttar Naturskyddsföreningens viktiga arbete för friskare hav och havsnära områden. Att jobba för ett plastfritt hav är ett av deras fokusområden.

Läs mer om naturskyddsföreningens arbete här