Arvid Nilsson plastbantar ytterligare - lanserar ny blisterförpackning – Arvid Nilsson
Arvid Nilsson Blisterförpackning

Arvid Nilsson plastbantar ytterligare – lanserar ny blisterförpackning

För ett år sedan lanserade Arvid Nilsson Miljöboxen, en vattentålig förpackning i kartong. Detta för att erbjuda byggmarknaden ett miljövänligare alternativ till plastförpackningar. Nu tar Arvid Nilsson nästa steg för att minska plastanvändandet och lanserar ny blisterförpackning i kartong och återvunnen PET.

Vi ser att plastförpackningar är mycket vanligt förekommande i byggbutikerna. Samtidigt som flera av våra kunder är medvetna och i allt större utsträckning efterfrågar miljövänligare alternativ. Att reducera plasten i våra förpackningar är ett sätt att lyssna på våra kunder men också en naturlig del i vårt miljöansvar”, säger Andreas Franzén, försäljningschef på Arvid Nilsson.

Arvid Nilssons nya blisterförpackning är resultatet av ett gediget arbete med att hitta en lösning som innehåller mindre plast men som samtidigt är funktionell utifrån de krav som ställs på den här typen av förpackning. Den nya blisterförpackningen består av en fram- och baksida i kartong och en behållare i återvunnen PET. Förpackningen är lätt att öppna och lätt att återvinna.

Plast har en mycket negativ inverkan på vår planet. Att vi nu kan erbjuda både en vattentålig kartongförpackning i form av Miljöboxen och en blisterförpackning med betydligt mycket mindre plast än traditionella blisterförpackningar känns otroligt bra”, säger Annika Folkesson, vd på Arvid Nilsson.

Arvid Nilssons nya blisterförpackning i kartong och återvunnen PET innehåller 83% mindre plast än blisterförpackningar helt i plast.