Arvid Nilsson vinner världsmästerskapen i förpackning – Arvid Nilsson
Arvid Nilsson världsmästare

Arvid Nilsson vinner världsmästerskapen i förpackning

Bäst i Skandinavien och nu också bäst i världen! Arvid Nilsson har med Miljöboxen, en vattentålig förpackning i kartong, vunnit Worldstar, världsmästerskapen i förpackning. Bakom tävlingen står förpackningsorganisationen World Packaging Organisation (WPO), som årligen utser världens främsta förpackningslösningar.

Arvid Nilsson AB, en av Skandinaviens ledande leverantörer av infästning, och förpackningsföretaget aPak har utvecklat infästningsbranschens första kartongförpackning som tål vatten. Ett samarbete som har belönats inte bara en, utan två gånger. Tidigare under 2019 vann man skandinaviska mästerskapen i förpackning och nu har man alltså tagit hem även världsmästerskapen.

Den prisbelönta Miljöboxen är tillverkad i kartong från svensk skogsindustri. En unik konstruktion gör att vatten och fukt inte kan tränga in i kartongen. Den laminerade ytan gör förpackningen vattentålig och samtidigt återvinningsbar som papper. Förpackningen är återförslutningsbar och lätt att komprimera när den är färdiganvänd, vilket gör att den tar betydligt mindre plats på byggarbetsplatsen än en färdiganvänd plastförpackning.

Annika Folkesson, VD på Arvid Nilsson ser utmärkelsen som ett kvitto på framgång:

”Med Miljöboxen blev vi först i vår bransch med en vattentålig förpackning i kartong. Miljöboxen är en del av vårt miljöansvar där vi på flera plan jobbar för att minska plastavfallet från våra slutkunder. Vi är otroligt nöjda med vår förpackning, att vi nu inte bara blivit skandinaviska mästare utan även världsmästare känns som ytterligare ett kvitto på att vi gjort något enastående bra!”