Bloms trä – en växande byggvarubutik med Arvid Nilssons sortiment i hyllorna – Arvid Nilsson

Bloms trä – en växande byggvarubutik med Arvid Nilssons sortiment i hyllorna

De senaste åren har Bloms trä i Nässjö växt snabbt. Idag kan de erbjuda allt från grund till tak till bygget. Våren 2022 invigdes deras nya, större lokaler och i deras nya byggvarubutik finns infästning från Arvid Nilsson i hyllorna.

Magnus Blom är tredje generationen Blom som driver Bloms trä. Det var hans farfar Carl som startade sågen i den lilla byn Kvistorp utanför Nässjö på 40-talet. Sedan dess har mycket hänt. För några år sedan bestämde de sig för att utveckla sitt hyvleri och sälja mindre volymer virke till privatkunder. Samtidigt började de även sälja andra byggvaror. Det blev succé och snart hade de växt ur lokalerna och behövde bygga ut.

Att Bloms trä är experter på just trä märks tydligt. De nya lokalerna består bland annat av en stor virkeshall, en badrumsutställning och en helt ny  byggvarubutik. Allt byggt i trä från den egna produktionen.

– Vi kan idag leverera hela bygget. Vi hyvlar och förädlar för försäljning och har även egen produktion av komponenter, säger Magnus Blom.

När Karl-Fredrik Svenfelt anställdes som butikssäljare för tre år sedan tipsade han om Arvid Nilsson som leverantör.

– Jag har arbetat med Arvid Nilssons produkter tidigare, och jag visste att kvalitén är bra, snickarna är jättenöjda. Skruven är lättarbetad och vi får inga reklamationer.

– Vi vet att vi får våra leveranser snabbt, att kvaliteten är hög och vi har en bra, personlig kontakt med vår säljare Peter Utterberg, säger han.

I den nya byggbutiken har de installerat Arvid Nilssons butikskoncept Store System.

– Det ser proffsigt ut och skapar ordning och reda i hyllorna. Många av våra kunder uppskattar lösvikten och att det finns trä- och trallskruv i storhink, säger Magnus Blom.

Arvid Nilssons Miljöbox är en vattentålig förpackning i kartong som passar perfekt in i hyllorna. Att Arvid Nilsson har en miljövänlig profil är en bonus som passar Bloms Trä perfekt.

– Vi strävar hela tiden efter att få in mer och mer fokus på miljö i vår verksamhet, säger Magnus Blom.


Magnus Blom i den nyproducerade virkeshallen