Borgunda Bygghandel väljer Arvid Nilssons trä- och trallskruv – Arvid Nilsson

Borgunda Bygghandel väljer Arvid Nilssons trä- och trallskruv

Borgunda Bygghandel har ett starkt miljöfokus och ett brett sortiment av produkter för proffsbyggare, semiproffs och medvetna konsumenter. Nu breddar de sitt sortiment genom att utöka med trä- och trallskruv från Arvid Nilsson. Tack vare Arvid Nilssons vattentåliga miljöboxar i kartong får kunderna chansen att enkelt göra en insats för miljön.

Borgunda Bygghandel, som är en del av Woody Bygghandel, finns idag på sex orter i Skaraborg. Nyligen beslutade man att ta in ytterligare en leverantör på byggsortimentet av skruv.

–  Våra kunder ville ha fler alternativ och efterfrågade bra kvalitetsprodukter till ett bra pris. Vi behövde alltså ett prisvärt premiummärke och sökte en leverantör som stack ut lite. Vi ville jobba med en stark aktör som har samma värderingar som oss, och liksom vi jobbar aktivt med miljöfrågor, säger Jonas Thomas som är marknadschef på Borgunda Bygghandel.

Valet föll på Arvid Nilsson. En av anledningarna är att Arvid Nilsson är först i branschen med en vattentålig förpackning av kartong från svensk skogsindustri. Förpackningens funktion är likvärdig med en plastförpackning, men ur ett hållbarhetsperspektiv är Miljöboxen så mycket bättre.

En innovativ helhetsleverantör

– Hos Arvid Nilsson finns ett framtidstänk som tilltalar oss. Den nya förpackningen är unik tack vare att den är vattentålig och återförslutningsbar. Dessutom är Arvid Nilsson en leverantör med ett bra och brett sortiment och många år i branschen. Vi vet att Arvid Nilsson har det vi behöver.

Genom att ta in ytterligare ett varumärke i det befintliga byggsortimentet räknar Jonas Thomas med att kunna öka försäljningen i Skaraborgskedjans butiker.

– Dagens konsumenter blir allt mer miljömedvetna och det gäller förstås även i byggbranschen. Mijljöboxen är ett bättre alternativ för de kunder som vill minska sin användning av plast, samtidigt som den är bra på bygget eftersom den är lätt att platta till innan återvinning.

Unik butikslösning för ökad försäljning

Arvid Nilsson har redan tidigare levererat ett sortiment i lösvikt i butikskonceptet StoreSystem till Borgundas butiker.

– Vi tycker att StoreSystem är ett bra koncept som verkligen fungerar. Det är överskådligt och enkelt, och det är väldigt attraktivt för oss att kunna sälja i lösvikt. Dessutom ger det ordning och reda i hyllorna.

Att Arvid Nilsson är en trygg helhetsleverantör med styrkan att kunna leverera till stora projekt är också en stor fördel för Borgunda Bygghandel, som ofta jobbar med leveranser till stora projekt.