Vår VD Annika Folkesson om varför vi inför ett minsta ordervärde – Arvid Nilsson
Fästelement fär bygg och insdustri

Vår VD Annika Folkesson om varför vi inför ett minsta ordervärde

Arvid Nilsson har marknadens bredaste sortiment av infästning på lagret i Kungälv. Vårt sortiment är anpassat till såväl butiksförsäljning som projektleveranser.

I spåren av den rådande situationen i samhället behöver vi göra åtfärder för att effektivisera våra processer, detta för att fortsätta kunna levera samma höga service till våra kunder. Samtidigt som vi strävar efter att som företag göra ett så litet klimatavtryck som möjligt.

Vi har sett att vi har stora mängder mindre leveranaser, som inte är hållbara ur ett ekonomiskt perspektiv och framförallt inte ur ett miljöperspektiv. Dessutom har dessa små leveranser en negativ inverkan på effektiviteten i vår lager- och logistikprocess.

Med anledning av detta har vi tagit beslutet att införa ett minsta ordervärde. Vi vill helt enkelt att våra kunder slår ihop sina mindre beställningar. Detta kommer att hjälpa oss att fortsätta hålla samma höga service till våra kunder och det kommer också innebära att vi kan minska antalet transporter och minska mängden emballage, vilket är positivt ur ett miljöperspektiv.

Arvid Nilsson har ett stort miljöfokus. Förra året lanserade vi Miljöboxen, en vattentålig förpackning i kartong som inte bara är miljövänlig i sig utan som också gjort att vi minskat våra transporter från Asien. Detta tack vare att vi packar produkterna i Miljöboxen på vårt lager i Kungälv.

Vi tar också ett helhetsgrepp kring vårt utgående gods för att minska miljöpåverkan. En åtgärd är minimera engångsemballage på allt gods, vi har slutat med bubbelplast som fyllnad och ersatt denna med skrynkelpapp. Dessutom använder vi papperstejp när vi tejpar vårt gods. Vår senaste satsning för att minska miljöpåverkan är vår nya blisterförpackning som istället för plast nu är gjord i kartong med en behållare av återvunnen PET. Ett betydligt mycket miljövänligare alternativ till den traditionella blisterförpackningen i plast.